Inteligență emoțională și sinceritate = satisfacție garantată!

De câte ori nu ți s-a întâmplat să fii nervoasă și frustrată fiindcă trebuie să te raportezi la rigorile societății, să te supui unor reguli care nu sunt ale tale și care nu te reprezintă? Atunci e momentul să-ți pui întrebările potrivite: “Cine sunt eu?” “Sunt sinceră cu mine?” “Sunt un om fericit?”, “Ce-mi lipsește pentru a mă simți împlinită?”

Când te conformezi cererilor altora, când faci promisiuni inconștient atât ție cât și altora, când acționezi din rușine, vina sau frică nu îți onorezi nevoile tale fundamentale și nici pe tine. Atunci onorezi un sine fals.

E posibil că atunci când hotărăști să rupi aceste relații toxice cu cei din viața ta să fii perceput ca un om fără sentimente, fără scrupule sau un egoist însă trebuie să-ți asumi conștient consecințele acțiunilor tale.

Respectă-i pe ceilalți însă onorează-te în primul rând pe tine. Așa vei putea privi demn în oglindă, vei fi liberă iar noua mentalitate deși te va scoate din zona de confort îți va fi benefică pe viitor.

Când ajungi să te minți, când îți refuzi practic satisfacerea nevoilor, când îți ignori valorile, când simți că îți pierzi principiile dar mai ales când nu îți mai dai voie să simți atunci te pierzi pe tine, încet dar sigur.

Inconștient îți vei duce pe picioare depresia, care va deveni o stare de fapt, realitatea ta. Energia pierdută, consumată pentru susținerea unor stări toxice pentru tine nu o mai poți recupera decât în momentele când alegi să fii sinceră cu ține însăți.

Ce-i de făcut?  În primul rând trebuie să știi că ești singura responsabilă să-ți împlinești nevoile însă doar pe ale tale și nu pe ale celorlalți. Relațiile dintre alte persoane și rezolvarea problemelor lor nu te privesc. E o condiție de bază dacă vrei să te încarci cu energie pozitivă și să revii la normalitate.

În al doilea rând trebuie să înveți să spui “Nu!” și să pui limite celor care au pretenția ca tu să le împlinești anumite nevoi. Nu e responsabilitatea ta să-i faci pe alții fericiți. Fiecare e propriul lui stăpân.

Totuși dacă alegi să faci asta fă-o într-un mod conștient, asumat și nu constrânsă.

E dificil într-adevăr să-ți schimbi tiparul de gândire însă responsabilitatea îți aparține în totalitate. Atitudinea ta din prezent este de fapt suma tuturor emoțiilor pe care le-ai trăit în trecut. Nimic nu se pierde, totul de transformă și își pune amprenta asupra ta.

E de ajuns un stimul exterior care să activeze o rană veche. Așa te vei trezi dominată de emoții. Nu mai ai control asupra ta și abia târziu vei activa latura rațională a ființei tale, asta după ce parcurgi un proces dureros și uneori devastator pentru sănătatea ta. Dacă însă reușești să alungi emoțiile și să chemi la rampă rațiunea…atunci stima ta de sine va crește…dar cu ce preț?!

Benefic este să te detașezi și cu o privire critică să evaluezi situația și să concepi un plan de transformare.

Trăiește într-un mod conștient și raportează-te la momentul prezent. E șansa ta să te schimbi acum! Pune-ți întrebările potrivite, schimbă dinamică și perspectiva pentru a putea obține rezultate satisfăcătoare. 

Investește timp în procesul de introspecție, strategie, reflecție! Nu te mai minți fii sinceră cu tine!

http://www.femeiastie.ro/