Femeia, la volan

Razboiul sexelor a fost mereu un subiect controversat si indelung disputat. E bine stiut faptul ca exista diferente intre femei si barbati si ca suprematia revine sexului tare in mai multe domenii, in ciuda faptului ca femeile sunt si ele prezente.

Sofatul poate fi o meserie, un hobby, o necesitate sau doar… un trend. Traim intr-o lume a barbatilor, insa azi, in secolul al XXI-lea femeia trebuie sa-si asume si acest rol, de conducator auto.

Numeroase studii si cercetari au aratat ca femeile nu se orienteaza in spatiu la fel de bine precum barbatii insa la atentia distributiva femeile au obtinut un scor superior. In general mintea barbatului e mai simplu structurata si se concentreaza pe un singur lucru, pana il duce la bun sfarsit. Femeia, pe de alta parte poate efectua mai multe actiuni deodata, fara prea mult efort.

Soferia nu este insa “un lucru”!

Conducerea unui vehicul pe drumurile publice presupune multa atentie, responsabilitate, anumite cunostinte in domeniu si mai ales pastrarea calmului caci ai in maini propria viata dar si pe cea a celorlalti participanti la trafic.

Inca din momentul cand efectuezi scoala de soferi e bine sa-ti dai seama daca esti sau nu facuta pentru acest rol. Fireste ca experienta isi spune cuvantul insa daca nu dobandesti anumite abilitati si toata lumea te avertizeaza ca nu ti se potriveste… atunci ar trebui sa-i asculti. Altfel te vei pune in pericol atat pe tine cat si pe cei din jurul tau.

Trebuie acceptat faptul ca nu toti putem fi soferi la fel cum acceptam ca nu oricine poate fi fizician, inginer sau medic. Nu este o rusine sa recunosti ca acest rol, de sofer, nu ti se potriveste.

In fine, daca insisti si definitivezi cursurile unei scoli de soferi, daca mai ai indoieli mai poti lua cateva ore suplimentare pentru a te perfectiona inaintea zilei de examinare.

Femeile la volan sunt usor timorate iar unii dintre barbati, misogini sau nu, fac tot posibilul sa le descurajeze. De cate ori nu ati auzit in trafic tot felul de formule de adresare josnice si degradante. Asta spune totul despre omul ce vi le adreseaza.

Odata asumat acest rol, tu, ca femeie trebuie sa stii ca nu esti nici prima nici ultima incepatoare, ca nu este un rol mai greu decat acela de a fi mama, ca poti face lucrul asta daca ti-l doresti foarte tare si ca nu e rusine sa ceri ajutor.

Da, barbatii conduc mai bine ca noi femeile dar nu conduc mai prudent. Femeile gresesc exagerand cu atentia si preventia de aceea par uneori incete sau dezorientate. Intr- o lume atat de agitata, in secolul vitezei, femeia care conduce o face de multe ori din necesitate. Nu poti sa depinzi permanent de prietenul tau, de sotul tau ori de colega amabila care te ia si pe tine in drum spre servici.

O femeie are nevoie de masina pentru a-si face cumparaturile, pentru a duce copilul la gradinita, pentru plimbare pur si simplu si pentru ca mereu este in contra-timp si are atat de multe lucruri de rezolvat. Cred ca oricare dintre noi, fetele am fi incantate sa avem sofer insa cum acest lucru nu este posibil, singura solutie ramasa este sa ne asumam acest rol.

Atat timp cat implicarea si vointa este de 100%, cat timp suntem constiente si responsabile nu vad de ce femeile nu ar avea succes si in acest domeniu. Sunt putine doamne care se incumeta sa faca din asta o meserie insa stiu cu siguranta ca daca au facut acest pas exceleaza!

Iata cateva sugestii pentru femeile aflate la volan:

Pentru a evita situatiile neplacute, este bine, doamnelor, sa nu incercati sa faceti mai multe lucruri deodata. Stiu, tentatia e mare, dar atentia va poate fi distrasa si consecintele sunt nefaste.

Recunoasteti cand gresiti si cereti-va scuze in limbajul soferilor semnalizand cu avariile.

Invatati sa parcati regulamentar!

Nu va mai stresati pentru fiecare claxon! Nu va este adresat intotdeauna voua!

Conduceti cu mai mult curaj, lasati ezitarile deoparte, indrazniti sa calcati pedala de acceleratie!

Doamnelor fiti mai amabile, mai permisive, invatati si cereti sfatul partenerilor vostri cand aveti incertitudini!

Lasati deoparte mandria si dobanditi profesionalismul cu rabdare si perseverenta!

Drum bun si fara peripetii!

http://www.femeiastie.ro/lifestyle/auto-moto/femeia-la-volan