Cercetatorii britanici afirma: weekend-ul trebuie sa dureze trei zile!!!

Conform specialistilor neurologi din Marea Britanie scoala ar trebui sa inceapa la ore mai tarzii deoarece copiii sunt din ce in ce mai obositi. Cei care nu dorm suficient pot asocia stari de nervozitate, lipsa concentrarii si chiar probleme comportamentale.
Medicii sustin faptul ca elevii din clasele primare ar trebui sa inceapa cursurile dupa ora 8.30, liceenii dupa ora 10 iar studentii chiar mai tarziu dupa ora pranzului.

Deasemenea, s-a dovedit stiintific ca weekend-ul trebuie sa aiba trei zile. Saptamana de lucru de cinci zile nu este nici in folosul angajatorului nici a angajatului fiindca revenirea la serviciu in ziua de luni cand salariatul nu este complet refacut, poate afecta productivitatea. In mod clar somnul este esential in reconstructia corpului si in mentinerea unui status de functionare normal.

Numeroase studii au fost efectuate, s-au facut cercetari medicale ale somnului si s-a demonstrat ca oamenii au nevoie de trei zile libere pe saptamana chiar daca una dintre ele ar fi la mijlocul saptamanii.

Bineinteles ca cel mai amplu argument a fost cel al sanatatii. Cei care munceau 55 de ore pe saptamana prezentau  cu 33% mai mare riscul de a suferi accident vascular cerebral decat cei care lucrau sub 40 de ore saptamanal.

Fireste ca eficienta la locul de munca a mai fost studiata si pe vremea cand salariatilor li s-a redus timpul de lucru de la zece la opt ore. Acest studiu care s-a efectuat inca din secolul al XIX-lea, a fost refacut in anul 2009 si aplicat cu succes in secolul al XXI-lea. S-a constatat cresterea productivitatii

Un om care doarme un somn de calitate este un om mai sanatos. El se trezeste mai odihnit si are un nivel de concentrare mult mai mare decat ul unui insomniac.

Pe masura ce angajatul este stimulat si apreciat la locul de munca el isi va manifesta tot interesul si va investi toata energia pentru a-si indeplini sarcinile mai rapid si mai eficient.

Parerile sunt impartite, dar 43% din firmele americane sunt de acord cu reducerea timpului de lucru pentru proprii angajati.

http://www.femeiastie.ro/ghid-de-supravietuire/stiati-ca/cercetatorii-britanici-afirma-weekend-ul-trebuie-sa-dureze-tre