Cu tatuaj sau fara?
Sunt atat de multe prejudecati emise in legatura cu tatuajele incat o femeie care alege sa se tatueze are virtutea pusa la indoiala fara drept de apel.
Tatuajul poate fi facut oriunde, intr-o zona expusa sau ascunsa privirilor, intr-un loc dureros sau nu, insa cele mai frecvente sunt in zona umerilor, pieptului, gambei sau abdomenului. Daca tatuajul se situeaza in zona lombara cu atat mai mult sugereaza promiscuitatea celei care-l poarta. Zona este una dintre cele mai sexy de pe trupul femeii si este suficient de intima cat sa poata fi protejata de privirile celor cu prejudecati.
Kevin Wilson, managerul unui salon de tatuaj sustine tatuarea acestei zone: ”Daca se potriveste cu linia corpului, cred ca poate arata foarte bine.”
Nici chiar acum in secolul al XXI-lea nu scapam odata pentru totdeauna de aceasta eticheta rautacioasa ce se pune in general, oamenilor diferiti.
Tatuajele se fac din cele mai vechi timpuri, de pe vremea cand Omul Gheturilor, in anul 3200 iH isi tatua pe trup tot felul de indicii care sa-i foloseasca in scopuri medicale. De la maorii din Noua Zeelanda, care aveau tot trupul plin de tatuaje, la femeile persane ce purtau insemne ale frumusetii si pana in ziua de azi, oamenii, femei sau barbati au ales acest mijloc de exprimare cand vor sa marcheze amprenta unui eveniment ce le-a schimbat viata in bine sau in rau.
Pentru unii dintre noi, tatuajul reprezinta o bijuterie, o dorinta ascunsa sau reprimata, marcarea unui eveniment semnificativ, oglinda mentalitatii celui care-l poarta, dorinta de a iesi in evidenta sau cea de a fi in trend.
Cele mai hotarate femei sunt cele cu varste intre 20 si 30 de ani. Ele vin din cele mai variate domenii, meseria nefiind un impediment. Sunt insa foarte multi angajatori care impun conditii viitorilor colaboratori, astfel ca e bine sa va ganditi de doua ori daca tatuajul pe care il faceti va fi sau nu la vedere.
Foarte important este sa alegeti cu atentie salonul in care urmeaza sa va tatuati. Toata aparatura trebuie sa fie sterila si artistul sa poarte manusi. Culorile folosite trebuie sa fie de calitate altfel riscati in timp ca tatuajul sa se transforme intr-o amintire urata.
Indiferent de modelul si culorile alese tatuajul nu va trece proba timpului in sensul ca intr-o zi, mai devreme sau mai tarziu te vei plictisi de el si nu o sa-ti mai placa. Pe masura ce inantezi in viata mentalitatea ti se schimba. Desenul se va mai estompa, liniile se vor ingrosa pentru ca si pielea trece printr-un proces de imbatranire.
Sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respectati odata ce v-ati tatuat. Acolo este o rana si trebuie tratata ca atare. Dupa 2-3 ore de la finalizare, bandajul trebuie scos, inlocuit si spalat locul cu apa calda si sapun. Se usuca apoi cu un prosop curat si se aplica lotiune de doua ori pe zi timp de o saptamana. Tatuajul nu trebuie expus la soare, trebuie evitate baile lungi si folosirea parfumului.
Cateodata, anumite persoane dezvolta alergii ce le pot avea pe parcursul mai multor ani.
Un alt aspect important este indepartarea tatuajului. Procedeul cel mai des folosit este laserul insa cicatricea lasata este destul de urata, asemanatoare cu o arsura. Pentru a scapa de un tatuaj vechi, nedorit se poate apela si la retatuarea zonei insa artistul trebuie sa nu duca lipsa de imaginatie.
Daca vrei sa fii original si sa imbini placerea pentru arta cu dorinta de a fi la moda atunci fa-ti un tatuaj care sa te reprezinte.
Carpe diem!
http://www.femeiastie.ro/lifestyle/social/cu-tatuaj-sau-fara
Leave a Reply