Libertatea

Cand ranile iti sangereaza si durerea e incomensurabila dar tu poti dansa chiar si pe sarma ghimpata atunci dorinta de libertate e mai puternica decat orice.

“Libertate!” au strigat miile de glasuri in decembrie 1989 in Piata Revolutiei. “Liberte, egalite, fraternite!” a fost si deviza francezilor in iulie 1789 cand Franta era cea mai puternica tara din Europa.

Libertatea e un simtamant ales, platit scump care trebuie pretuit. Se castiga greu. Sunt piepturi insangerate si vieti ce se pierd in neant pentru un strop de fericire.

Suntem nascuti pentru a trai in libertate. Insa putini sunt acei care reusesc sa-si dobandeasca si libertatea individuala. Daca vrei sa fii un om liber atunci trebuie sa inveti sa spui “nu!”, sa-ti sustii punctul de vedere atunci cand il poti argumenta, sa actionezi si sa spui ceea ce simti chiar daca incalci tabuurile societatii.

Conformismul ucide libertatea!

Daca poti zambi in fata greutatilor ce-ti apasa existenta inseamna ca-ti doresti libertatea. Accepta prezentul cu bune si cu rele si gaseste o solutie la toate! Bucura-te ca existi si ai puterea de a alege cum sa-ti traiesti viata.

Esti un om liber atata timp cat gandesti si te exprimi fara bariere si prejudecati.

Nu fii prada zilei de ieri!

Tu trebuie sa fii ghepardul, ager, rapid, de neajuns. Cand porneste in cursa lui alearga manat de instinct. Inima ii bate nebuneste. Aproape ca nu atinge pamantul. El respira libertate.

Niciodata, nimeni dintre cei captivi nu a excelat. Pana si cel mai frumos tril il auzi atunci cand pasarea e libera.

Oamenii captivi mor in fiecare zi cate putin!

Cei ce nu se pot elibera invata sa traiasca in colivia lor si isi creeaza propria realitate. Zidurile sunt atat de mari incat lumina nu patrunde. In intuneric nimeni nu poate straluci. Odata ce o raza de lumina patrunde abisul, gustul libertatii il simti ca o tentatie dulce. Pe unii ii inspaimanta si se intorc inapoi cu ochii plecati. Pe altii ii trezeste la viata si putin cate putin  incep sa simta primavara.

Cand iubesti libertatea daruieste-o si altora. Lasa-i omului iubit libertatea de a alege. Tu poti fi sau nu una din optiuni insa el trebuie sa ia decizia.

Alege sa pasesti liber. Vei simti libertatea cum iti pulseaza prin vene in timp ce tu urci pe piscuri tot mai inalte.

Libertatea o simti cand dansezi nebuneste fara pauza, cand razi cu pofta, cand scandezi numele echipei favorite, cand fredonezi melodia preferata, cand alergi descult si pamantul iti vibreaza sub talpi.

Liber esti cand alegi iubirea si bunatatea. Ea iti poate da aripi. Odata ce vei invata sa zbori va fi mai greu sa pasesti dar cunoscand gustul libertatii vei incerca mereu atent, perseverent.

Liber esti cand sari cu parasuta si-ti pui viata in mana Domnului, liber esti cand pleci la drum dar nu ai o destinatie anume, liber esti cand iubesti si daruiesti fara sa astepti nimic in schimb.

Cand ranile iti sangereaza si durerea e incomensurabila dar tu poti dansa chiar si pe sarma ghimpata atunci dorinta de libertate e mai puternica decat orice.

‘‘Libertatea este sanatatea sufletului.” spunea Voltaire

http://www.femeiastie.ro/ghid-de-supravietuire/psihologie-sociologie/libertatea