10 pasi spre fericire

1.REDEFINESTE FERICIREA!

Fericirea este un termen ce acopera o gama larga de emotii pozitive. Cu totii traim aceasta experienta diferit: pentru unii domina

sentimente ce implica bucurie si emotie iar pentru altii fericirea se concretizeaza in starile de calm, multumire, pace si liniste.
Straduieste-te sa cumulezi cele doua moduri diferite de experimentare a fericirii.

2.FOLOSESTE-L MAI PUTIN PE “TREBUIE”!

Fiecare dintre noi avem responsabilitati care trebuiesc respectate uneori cu strictete, dar aceste preocupari urgente, la o a doua privire s-ar putea sa nu mai para atat de importante. Multe din regulile care ne par folositoare nici macar nu ne apartin. Sunt ale altcuiva. Nu ceda altui “trebuie” in fiecare zi ci dimpotriva simplifica-ti viata!

3.FII PE PRIMUL LOC!

Macar pentru o zi din saptamana sau o ora  rezerva-ti ragaz pentru a avea grijia de nevoile tale fizice si psihice. De exemplu implica-te intr-o activitate ce o consideri placuta si satisfacatoare. Un strop de egoism nu strica niciodata! Nu vom putea avea grija de cei pe care-i iubim daca mai intai nu avem grija de noi insine.

4.GASESTE-TI PUNCTELE FORTE!

Nu esti perfect. Esti un muritor dintre miliardele  de oameni de pe aceasta planeta:dar sigur excelezi intr-un anume domeniu .Pune-ti intrebari si cauta zona unde aptitudinile tale ies la iveala. Profita de asta si etaleaza-te! Renunta la modestie si accepta provocarea!

5.NOTEAZA-TI TOATE EVENIMENTELE POZITIVE!

Daca vrei un impuls pentru fericirea si bunastarea ta atunci in fiecare zi cauta nu numai sa te gandesti la cateva lucruri bune ce ti s-au intamplat, ci si sa le notezi pe o bucata de hartie. Bifeaza macar un singur lucru ce ti-a adus zambetul pe buze. Compenseaza tot ce este dificil si negativ marcand cate un moment pozitiv.

6.RECOMPENSEAZA-TE!

Atunci cand realizezi ceva special, cand iti atingi un tel propus acorda-ti o recompensa. Lauda-te singur, recunoaste-ti succesele si creaza-ti o motivatie pentru  a reusi din nou.

7.DORMI SUFICIENT!

Incearca sa adormi la o ora rezonabila, in deplin confort, in liniste si intuneric. Calitatea somnului depinde si de rutina.Trebuie sa ai activitati adecvate ce ar putea include poate o baie calda ori un ceai relaxant. Deasemenea si numarul orele conteaza! Dormi 7-8 ore pe noapte!

8.ACCEPTA-TE ASA CUM ESTI!

Oamenii “frumosi” nu sunt neaparat mai fericiti decat noi ceilalti. Daca iti doresti sa fii fericit gandeste-te mai mult la ceea ce ai decat la ceea ce nu ai. Nu te mai compara cu ceilalti.Fiecare individ este unic avand nevoile si dorintele sale iar ceea ce il face pe un om fericit ar putea sa nu fie valabil si pentru altul.

9.AJUTA!

Implica-te in voluntariat sau pur si simplu ajuta-ti prietenii. Nu trebuie sa fii permanent roata de rezerva dar “prietenul la nevoie se cunoaste!”. Vei sadi bucurie in sufletul tau si vei deveni un prieten de nadejde.

10.RAZI!

Rasul imbunatateste functionarea mentala, creste rezistenta organismului, relaxeaza corpul si bineinteles mentine moralul la cote ridicate. Rasul este o terapie pentru fericire. Fa-ti o prioritate din a desfasura o activitate ce-ti aduce zambetul pe buze.

“O zi fara ras este o zi pierduta!”(Charlie Chaplin)