Ce medicamente sa eviti cand iei anticonceptionale
Pe piata gasim o multime de anticonceptionale insa nu putem sa spunem despre ele care sunt cele mai bune. Pentru stabilirea unui tratament de acest gen trebuie
sa-i facem o vizita medicului ginecolog care in urma analizelor va hotari ce tip de pilule ni se potrivesc.
Acolo, in cabinetul medicului trebuie sa aflam raspunsurile la toate intrebarile noastre legate de tratamentul ce il vom urma.
La majoritatea anticonceptionalelor gasim in prospect avertizarea ca folosirea in comun cu anumite vitamine (B6, B12, vitamina C,acid folic) poate influenta eficacitatea acestor pilule.
Deasemenea, chiar daca fiecare pasiluta a fost luata in timp util, dar ati avut un episod de gastroenterita cu manifestari prin diaree sau voma atunci este necesar sa folositi o metoda de contraceptie suplimentara.
Acelasi lucru de recomanda in cazul in care incepeti un tratament pe baza de antibiotice. Nu toate influenteaza contraceptia insa doar medicul va poate spune cu exactitate care sunt cele vinovate.
Ceaiul de sunatoare, sucul de grepfruct (mai mult de un pahar, zilnic), antidepresivele, antifungicele influenteaza si ele efectul anticonceptionalelor.
Trebuie stiut ca daca suferiti de diabet ori prezentati tulburari ale somnului si tratati aceste afectiuni aveti nevoie de opinia medicului caruia trebuie sa-i mentionati ca urmati si un alt tratament.
Contraceptivele orale pot avea efect redus sau chiar anulat in cazul in care sunteti supraponderala ori in cazul in care va tratati pentru anxietate.
Anticonvulsivantele si antiepileticele influenteaza si ele negativ.
Trebuie evitat consumul exagerat de alcool.
Va amintesc ca pastilele anticonceptionale nu sunt recomandate femeilor cu varsta de peste 35 de ani, fumatoare si ca ele nu va feresc de bolile cu trasmitere sexuala.
Cel mai bine este sa lasam medicul sa decida pentru noi ce tip de tratament ni se potriveste si cat timp il putem administra.
Leave a Reply