Viata in primul an de casnicie

V-ati cunoscut intamplator, destinele vi s-au impletit, timpul a trecut peste voi aducandu-va din ce in ce mai aproape. Sunteti convinsi ca

sunteti facuti unul pentru altul si asa va hotarati sa faceti “pasul cel mare”. Pana in ziua casatoriei e o nerabdare si o frenezie ce va tine cu sufletul la gura si cu zambetul pe buze.

Dar apoi? Ce urmeaza dupa?

Luna de miere s-a terminat. Acum locuiti impreuna. Urmeaza o perioada de adaptare ce necesita rabdare si toleranta. Coabitarea va va ajuta sa va cunoasteti mai bine dar va trebui sa faceti compromisuri de ambele parti.

Daca pana atunci ati locuit separat atunci va fi si mai greu sa va acceptati reciproc tabieturile. Spatiul ce odinioara va apartinea in totalitate, acum trebuie impartit.

Odata rezolvata impartirea dulapului trebuie stabilite niste reguli si delegarea responsabilitatilor in mod egal. Ambii parteneri au nevoie de timp liber insa sunt multe probleme de rezolvat. Nu trebuie in niciun caz sa preluati toate sarcinile ci sa identificati ce va face placere, la ce va pricepeti mai bine si totul raportat la o administrare cat mai buna a caminului dvs.

Fiind la inceput veti avea tendinta de a va petrece tot timpul liber alaturi de partener. Nu trebuie insa sa renuntati la iesirile alaturi de prietenii comuni dar nici la cele separate. O seara petrecuta in compania fetelor va va binedispune iar regasirea partenerului va fi mai dulce.

Un alt aspect ce nu trebuie neglijat este cel al banilor. Va trebui sa stabiliti un fond comun pentru achitarea facturilor si o mica parte din bani sa fie pentru cheltuielile personale.

In cazul in care mai sunt discutii in contradictoriu si ele nu vor putea fi evitate trebuie sa stiti ca o cearta in casnicie nu inseamna sfarsitul lumii si nici sfarsitul casniciei. Trebuie sa invatati sa spuneti “iarta-ma” sau “imi pare rau” atunci cand gresiti. Renuntati la orgoliu si cautati impreuna solutia problemei si nu vinovatul.

Daca va iubiti partenerul trebuie sa acceptati ca sunteti diferiti. Arta compromisului trebuie inteleasa pe deplin. Ati pornit amandoi la drum si trebuie sa pasiti in acelasi sens cu acelasi numar de pasi.

Rabdarea si perseverenta va vor conduce spre calea fericirii. Trebuie sa stiti ca nu veti avea intotdeauna dreptate, ca nu conteaza cine are ultimul cuvant ci mai important este sa va iubiti si sa va respectati reciproc.

Libertatea individuala trebuie deasemenea pastrata caci gelozia nu va duce la nimic bun.

Nu renuntati la drumul vostru spre un job mai bun ori la visele pe care le-ati avut inainte de casatorie. Trebuie sa va sprijiniti reciproc si sa evoluati impreuna.

Casatoria inseamna in primul rand respect apoi iubire, prietenie si intelegere. Pastrati in sufletele voastre acel sentiment ce v-a unit prima data si nu uitati sa va surprindeti permanent partenerul cu gesturi frumoase.

Faceti planuri de viitor si construiti impreuna vise! Apoi asigurati-va ca  ele devin realitate!