Motiveaza-l sa te ajute la treburile casnice!

Chiar daca amandoi lucrati si aveti un program incarcat ori daca tu stai acasa cu bebe si doar el lucreaza asta nu inseamna ca treburile casnice trebuie sa fie puse in sarcina unuia singur dintre voi.

Cel mai des intalnit e cazul in care femeia preia responsabilitatile si astfel ajunge sa se simta coplesita, chiar epuizata de prea multe sarcini care ii revin. In cuplu apar reprosurile, nemultumirile, certurile iar aceste frustrari vor afecta relatia de cuplu intr-un mod negativ.

Ai incercat totul pentru a-l convinge sa te ajute. Nu a mers nici cu bunavointa si glasul dulce nici cu nervi si reprosuri la cote inalte. Ce-i de facut?

Comunicarea e cheia! Alegerea momentului potrivit e foarte important. A cere sprijin dar si afectiune intr-o relatie este un lucru esential. Deoarece femeile intuiesc nevoile celorlalti si dau tot ce pot, ele se asteapta ca si barbatii sa faca acelasi lucru, insa sotii nostri nu ghicesc ceea ce avem nevoie deci e bine sa-i facem sa se simta utili cerandu-le ajutorul! 😉

 

Exista cateva secrete pentru a motiva un barbat sa participe la treburile casnice:

1.Incepeti sa-i vorbiti cand nu este preocupat de alte lucruri si nu va asteptati sa reactioneze imediat. Daca de exemplu se pregateste sa faca ceva si tocmai il intrebati despre lucrul acela se va simti lezat ca si cum ii dati un ordin si ceea ce face era o obligatie.

 

2.Abordati o atitudine echidistanta, renuntati la exigente si resentimente. Nu trebuie ca el sa le simta in tonul vocii.

 

3.Fiti concisa si directa! Explicatiile lungi plictisesc pe oricine. Nu trebuie convins sa va ajute. Presupuneti ca deja vrea sa faca asta. Asa ar fi normal. Nu-l plictisiti cu argumente nenumarate chiar daca trebuie sa raspundeti la intrebarea “de ce?” Trebuie sa fiti directe si sa enuntati cat mai simplu doleantele ce le aveti. Nu uitati insa sa mentionati ca-i apreciati ajutorul.

 

4.Alegeti-va cuvintele cu maiestrie! Nu il intrebati daca poate sau nu sa faca anumite lucruri. Fireste ca poate doar ca nu vrea! Intrebarea potrivita este: “Vrei?”, “Vrei sa duci tu maine copilul la gradinita?”, sau “Vrei sa duci tu gunoiul?”. Atunci barbatul simte ca i se acorda incredere dar si ocazia de a refuza. Decizia ii apartine si apoi cand devine constient de vulnerabilitatea partenerei va dori sa o ajute, sa-i faca pe plac pentru ca mai apoi sa fie apreciat si laudat. Barbatii isi doresc sa fie de folos insa nu trebuie sa se simta fortati sau obligati, cu atat mai putin manipulati. Aratati-va recunostinta si apreciati sprijinul oferit dovedind insa multa rabdare. E un proces lung de adaptare si trebuie urmat agale.

Daca partenerul dvs. va avea impresia ca va face o favoare atunci va actiona din toata inima incredintat ca dvs. aveti toate motivele sa-i cereti ajutorul. 😉

Fireste ca vor fi momente in care intuiti ca va va refuza. Nu renuntati. Cereti-i ajutorul fiind pregatita sa raspundeti fara ironie: ”Bine, nu-i nimic!” sau “Nu-i nicio problema!” Va fi uimit si in acelasi timp multumit ca a scapat atat de usor!

De fiecare data cand nu-l veti condamna pentru raspunsul negativ veti castiga un punct in plus cand ii veti solicita din nou ajutorul. El va retine episodul acesta si ii va fi mai greu sa va refuze data viitoare!

Doamnelor, nu uitati ca partenerii vostri au nevoie permanent sa li se acorde incredere, sa fie admirati si apreciati dar mai ales incurajati. Si spun asta, fara a le tine partea ci doar pentru a va ajuta sa obtineti ajutorul mult dorit.

Apoi, daca ceva cat de mic se va schimba in atitudinea lor atunci timpul liber care va ramane trebuie petrecut impreuna pentru consolidarea relatiei de cuplu.

http://www.femeiastie.ro/