Ghid de supravietuire

Iubește sănătos! Altfel… iubirea doare!

Iubește sănătos! Altfel… iubirea doare!

Când intri într-o relație este imposibil să nu intri cu așteptări și cu speranțe. La început numeri zilele, apoi lunile, apoi anii de când sunteți împreună de parcă cifrele astea îți dau un fel de liniște și siguranță că relația ta e ceea ce trebuie. Însă uiti să te gândești cât timp de fapt ai fost fericit cu adevărat? Și stai! Ce înseamnă de fapt pentru tine fericirea? Calitatea relației, sentimentele voastre și emoția timpului petrecut împreună sunt mai importante decât orice altceva și mai degrabă asta este ceea ce ar trebui contorizat.

Azi multe relații se sfârșesc uneori înainte să înceapă. Fluturii îndrăgostirii își iau repede zborul și apoi tot ceea ce rămâne poate fi iubire sau dezamăgire. Totul depinde de cei doi parteneri implicați. Vor construi în continuare, vor ține fluturii în viață ori vor abandona reduta ce este deja cucerită?

Vedem în filme atâtea povești de dragoste frumoase însă nimeni nu face un film în continuarea acelei povești. Să ne învețe, să ne arate cum să menținem vie relatia in sine? “Fericiți până la adânci bătrâneți!” Cum să facem asta? Părinții ne-au învățat să supraviețuim însă nu ne-au învățat să trăim și să iubim “sănătos”.

Înainte de a te arunca la propriu într-o relație fii puțin atent dacă rezonezi cu partenerul! Nu o să fie ușor! Fluturii zboară și te tot amețesc. Judecata îți este încețosată însă un pic de rațiune te poate salva de suferință. Fizic, emoțional, intelectual și spiritual sunt aspecte la care e bine să privești. Sunteți din același film? Da sau NU?

  1. Fizic. Aveți chimie? Dacă există chimie vă puteți “combina”!

N-ai cum să ajungi pe culmile extazului dacă nu te simți atras de persoana de lângă tine! Atracția nu se construiește! E pură, simplă, instinctuală! Sexul e o componentă importantă într-o relație. Dincolo de sex, sau cu el la pachet se naște dragostea. Actul simplu, fizic nu face doi bani dacă nu e însoțit de intimitate și de a face dragoste cu inima deschisă

2. Emoțional. Pune sub lupă emoția! Ce simți când ești lângă omul ăsta?

Te bucuri când îl vezi? Abia aștepți reîntâlnirea? Ai uneori impresia că fără el timpul trece prea greu și fără sens? Dacă ai răspuns afirmativ la întrebările de mai sus înseamnă că ești pe calea cea bună! Sentimentele încep să se înfiripe. Dă-ți voie să te bucuri! Nu uita însă de feedback-ul de la partener. El simte la fel.

3. Intelectual și spiritual. Poți avea încredere în partenerul tău?

E genul acela de persoană în care ai încredere fiindcă valorile și credințele voastre coincid? Aveți aceleași interese, dorință de creștere și evoluție… orice ar însemna asta pentru fiecare dintre voi?

Ideea este că pe parcursul relației vă veți schimba. Compatibilitatea de la început va îmbraca diferite forme și culori. Libertatea individuală vă va asigura spațiul pentru a deveni versiuni mai bune în viața personală. Singuri ajungeți mai repede la destinație însă împreună veți ajunge mai departe! Asigurați-vă pe parcursul călătoriei că păstrați conexiunea, că aveți o relație conștientă și că trecerea timpului este de data asta în avantajul vostru!

Iar atunci când veți trece prin “situatia de criză” nu uitați să fiți centrați pe soluții uitând de competiție și actionând ca o echipă!

Florentina Dumitru

Life-coach

1 Comment

  1. xxx

    Iubirea adevarata nu doare, ea te inalta si te face sa te simti vie si fericita! Asa ca nu uita, iubeste sanatos pentru a nu suferi mai tarziu!

Leave a Reply

Designed by Leo