14 moduri in care iti poti accelera metabolismul!!

               O parte din idei de la nutritionistul Heather Bauer celebra                    autoare a cartii  “Bread is the Devill”)

  1. Bea apa!!! Ne-am saturat cu totii de recomandarea facuta de catre nutritionisti atat la tv cat si la radio, insa cei 2 litri de apa pe zi  asigura hidratarea optima a organismului si ajuta la imbunatatirea performantelor de orice fel.
  1. Mananca alimente care contin calciu. Specialistii in domeniu au ajuns la concluzia ca nivelul calciului din organism influenteaza eliminarea grasimilor din organism. Alege lactate cu indice de grasime mic precum iaurtul degresat sau branza dietetica.
  1. Renunta la cocktail-urile baute seara tarziu fiindca combinate cu mahmureala de a doua zi vor produce un real dezastru in organismul tau.
  1. Nu renunta la gustarile dintre mese cu conditia de a alege fructe, legume sau iaurt ori alte alimente bogate in fibre. Daca simti senzatia de foame asta inseamna ca organismul tau are nevoie de energie insa una de buna calitate. Infometarea nu aduce nimic bun pentru ca la masa principala vei manca de doua ori mai mult.
  1. Relaxeaza-te! Nu lasa stresul sa te afecteze! Cand esti stresat corpul tau secreta cortizol, un hormon care ii transmite organismului sa stocheze grasimea in astfel de situatii. Incearca sa meditezi cateva minute si sa te relaxezi.
  1. Renunta la sucurile dietetice! Desi nu au calorii multe iti dau metabolismul peste cap.
  1. Dormi 7-8 ore in fiecare noapte! Un program de somn bine stabilit iti va ajuta organismul si va accelera metabolimul. Sa nu crezi ca daca vei dormi mai mult va fi mai bine. Nici daca vei dormi mai putin. Creaza-ti o rutina si respect-o!
  1. Petrece timp in aer liber la soare! Cercetarile arata ca persoanele care petrec mult timp in intuneric au tendinta de a creste in greutate si de a dormi mai mult. Asadar ia o pauza la birou si mergi afara pentru o doza binemeritata de sanatate.
  1. Alearga afara in aer liber mai ales daca e frig. Sau daca mergi la sala tine-te strict de programul ales, fa repetari mai multe chiar daca greutatea aleasa e mai mica. Nu uita nici de repaus. Caloriile se ard in aceasta perioada.
  1. Apeleaza la o doza mai mare de vitamina C. Calciul accelereaza metabolismul in timp ce vitamina C ajuta la absortia acestui mineral.
  1. Mananca nuci, seminte, peste, carne de pui sau vita pentru o doza in plus de vitamina B.
  1. Bea ceai verde! Datorita polifenolilor prezenti ajuta la marirea ritmului metabolismului tau. Sunt recomandate 2-3 cesti pe zi pentru a vedea rezultatele.
  1. Mananca condimentat! Ardei iuti pot fi aliatul tau. Grabesc arderile si ajuta organismul pana la 30 de minute dupa terminarea mesei.
  1. Nu uita de uleiul de peste! Este un aliat in lupta ta cu apetitul exagerat. La fel si ghimbirul.El mareste viteza metabolismului cu pana la 20 %.

(P.S. O mare parte din idei de la nutritionistul Heather Bauer celebra autoare a cartii  “Bread is the Devill”)